Duru bu aralar böyle

Biraz agresif…

Babaya biraz daha düşkün…

Benim kurallarım giderek daha fazla rahatsız ediyor Duru’yu.

Daha fazla sabretmem gereken durumlar çıkıyor ortaya.

Daha bir insan oldu, adeta büyük bir kız çocuğu gibi…

Kendisi yemiyor yemeğini, “annem yedirsin” diyor. Anlıyorum onu, beni özlüyor, buna sözüm yok. Sadece bu durumun yerleşmesinden ve işin kolayına kaçmasından korkuyorum.

Masada 5 dakika oturup sıkılıp kalkıyor, yemeğin geri kalanını evin muhtelif yerlerinde yediriyoruz yeter ki doysun diye.

Anneanne ve dedeyle arası pek hoş değil, özellikle benim olduğum ortamda sürekli git diyor onlara. “Dede yemesin” diyor mesela, üzülüyorum. Geçen hafta da babaanneye yaptı aynısını, o da üzüldü yazık. Bu kız kime çekti diyorum içimden…

Giderek değişen bir karakteri var.

Dün yine uyumak bilmedi, uyuduğunda saat 12 idi.

“Ben içeri gidip yatıyorum, istersen sen de gel” dedim, gittim yatağa yattım. Baktım Duru içerde söyleniyor, “Anne yalancı” diyor. Üzüyor beni.

İstemediği bir şey yapılınca kim yaptıysa, mesela anneanne, “anneanne yanlış” diyordu, bana ilk kez böyle bir şey yaptı, yalancı lafını da ilk kez kullandı, nereden öğrendi bilmiyorum, hiç sevmedim.

Neyse kalktım içeri gittim. Baktım koltukta yatıyor, bunalımda. “Ben geldim kızım, seni bekledim gelmedin” dedim. Homurdandı, döndü, yuvarlandı, resmen uyuyamıyor. Sonra bana “Sen uyuma anne” dedi kötü bir ses tonuyla. mm olmadığı için bunalımda ve beni suçluyor sanırım bu durumdan dolayı. Aramız pek iyi değil o nedenle…

Sonra yerine yatmak istedi, yatırdım, kitap okudum. Her sayfada “bakiym anne” diyor, bu durumda uyumasının mümkünü yok. Kitap bitince “benim uykum geldi, burada oturup uyuyacağım” dedim, kitap okumamı istedi. Okumayınca “baba gelsin” dedi.

Serhan kitap okumaya başladı, ona da “bakiym” diyordu. Sonra nasıl olduysa uyumuş.

Uzun sözün kısası 3’e 1 kala durumlar zorlaştı biraz. Büyüdükçe huyu da daha bir garipleşiyor, sınırlarımı zorluyor bazen. Ben de kuralcıyım, şımarıklık, nedensiz ağlama vs. sevmiyorum ve beni delirtiyor bu durum. Sabır diliyorum, umarım bu durum kalıcı değildir ve dönemseldir…

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir